Skip to main content

Зоопарк Лімпопо

Напевно, більшість людей, проїжджаючи через селище Меденичі, що поблизу курорту Трускавець, звертали увагу на вказівник та залізну арку з написом «Зоопарк». Це слово викликає зацікавленість у дітей та дорослих. В них виникає думка: «Треба піти подивитися!» І таки варто це зробити. Меденицький зоопарк, що носить таку ж назву, як велика африканська річка - «Лімпопо», має чим здивувати відвідувачів.

Тут, станом на 2016 рік, проживає близько 500 різноманітних тварин, завезених з усього світу, і їхня кількість постійно зростає. «Лімпопо» - перший і єдиний приватний зоопарк у Львівській області, створений у 2008 році Сергієм Костівим з Дрогобича та Олександром Метелицею зі Львова. Його територія становить майже 4 га.

Зоопарк «Лімпопо» швидко завоював популярність в народі. Щоденно його відвідують сотні людей, які з цікавістю спостерігають за незвичними для нашої місцевості представниками фауни.

Найбільше представників зоопарку належать до класу птахів. Широко представлені родини: журавлевих, цесаркових, совових, яструбових, соколиних, фазанових, голубиних, пеліканових, качиних, папугових, какаду та ін. Є навіть срібнокрилий калао, який належить до родини птахів-носорогів, та страуси.
Також зоопарк «Лімпопо» (Меденичі) може похвалитися багатьма ссавцями. Тут є кози, вівці, в’єтнамські свині, бики, віслюки, коні, кенгуру, лами, полярні вовки, зайці, білки та ін.
Особливу увагу привертають такі екзотичні створіння як: лемури, сурикати, дикобраз, луговий собачка, капібара, мара патогонська, єнот-полоскун, морські свинки...
Гордість зоопарку – хижаки з родини котових: лев, уссурійський тигр, пума, білий тигр, північно-китайський леопард, сервал, рись канадська, рись туркестанська, персидський леопард та чорний ягуар.

Улюбленцями публіки стали ведмеді, яким через спеціальну трубу можна опустити щось смачненьке для їжі.
Дітей, що приїжджають в зоопарк (Меденичі), найбільше тішать мавпи, яких тут чимало: червоноголовий мангобей, зелена мартишка, павіан гамадрил, бурий капуцин, горила та ін. Всі вони, стрибаючи по клітках, витворяють різні трюки, щоб повеселити дітвору.
Серед звірів в Меденицькому зоопарку зустрічаються також рептилії - великі і малі сухопутні черепахи. Немає тут хіба що крокодилів, бегемотів та слонів. Можливо, це лише питання часу.
Приємно, що всі звірі добре доглянуті та ситі. Для них створені гарні умови - вони живуть у велетенських клітках, спеціальних будиночках, птахівниках, стайнях та вольєрах. За ними доглядають 10 осіб-професіоналів, котрі мають особливий підхід до кожної тварини.
Велика територія зоопарку також підтримується в належному стані та чистоті. Її прикрашає оригінальний фонтан, вимощений з каменю, та кілька лавочок, де можна трохи перепочити.
Дітей, які приїжджають в Меденичі, зоопарк запрошує розважитися на атракціонах та літньому майданчику, а їхніх батьків чекає затишне кафе, в якому готують смачну піцу, пропонують випити холодного квасу в спекотну днину.
Для того, аби поїздка до звіринця запам’яталася, в місцевих сувенірних лавках можна придбати собі щось цікаве на згадку.
Добрі відгуки про Меденицький зоопарк швидко поширюються Західною Україною. Плануючи сімейне дозвілля, батьки привозять сюди своїх дітей, вчителі влаштовують тут уроки зоології для школярів, туристичні оператори організовують курортникам екскурсії з Трускавця, Моршина, Східниці.
Важливий фактор, завдяки якому багато людей можуть відвідати Зоопарк «Лімпопо» (Меденичі) - ціни на квитки. Вони досить помірні. Станом на 2016 рік, квиток для дорослих коштує 50 грн., дитячий – 30 грн., а для відвідувачів до 5-ти років, дітей-інвалідів та учасників АТО – вхід безкоштовний.
Зоопарк працює щоденно з 10 до 17 години.

Інші статті

Контакти

  • Адреса : м.Трускавець, 82200 Львівська обл. вул. С.Бандери 44
  • Email : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Телефони : +38 (03247) 6-61-86

  • комп‘ютерна томографія та мамографія : +38(097)369-53-02

Ми в соцмережах

© Санаторій Шахтар Веб дизайн ArtWeb